De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- - piept de curcan cu os(cca 2,5 kg) -2 picioruse de porc -o ceapa -2 morcovi -un pastarnac -o telina -3 foi de dafin -15 boabe de piper -sare -10 catei de usturoi
Mod De Preparare
Pentru cei care doresc sa evite carnea ed porc de sarbatori, o piftie de curcan este alegerea potrivită. Ușor de făcut, respectând aceleași principii ca la oricare altă piftie, această piftie de curcan se realizează ușor și este foarte gustoasă.
Reteta de piftie de curcan
-se spala si se curata bine piciorusele de curcan
-se portioneaza pieptul de curcan
-se aseaza intr-o oala suficient de mare si se acopera cu apa rece astfel incat nivelul acesteia sa fie cu un lat de palma deasupra
-se fiebe la foc potrivit (cu sare)pana cand carnea se desprinde de pe oase(cca 120 min) si se spumeaza intre timp
-se adauga zarzavatul curatat si spalat,foile de dafin si piperul si se mai lasa pe foc pana cand fierbe si zarzavatul
-se scot oasele si se aseaza carnea in mai multe farfurii
-se piseaza usturoiul cu sare si se amesteca cu zeama
-se strecoara zeama si se toarna peste carne astfel incat aceasta sa fie bine acoperita
-se da la rece sa se inchege
-se serveste rasturnata pe platou si ornata cu boia si branza feta.
Trimisa de: Sasarman Amalia-Carmen