De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g orez cu bobul lung
- 3 gogoşari
- 4 roşii
- fasole verde păstăi
- sare
- piper negru măcinat
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 cepe roşii
- 3 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 10 lipii
Mod De Preparare
Pilaf sârbesc cu fasole verde – uşor de făcut, foarte simplu şi potrivit pentru zilele de post. Iată o reţetă simplă.
1. Se spală orezul şi se lasă în apă călduţă câteva minute.
2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se pun şi gogoşarii tăiaţi feliuţe, apoi orezul şi se amestecă cu ceapa. Se adaugă apă călduţă, puţin câte puţin, pătrunjelul şi morcovii raşi pe răzătoarea mică.
3. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează. Se adaugă păstăile fierte şi tăiate şi piureul de roşii.
4. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi după ce s-a fiert, se serveşte cu lipie proaspătă.