De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g făină
- 1 ou
- 25 g drojdie
- 5 linguri ulei
- 1 praf sare
- 5-6 linguri lapte
- 2-3 linguri apă
- 3-4 ciuperci
- suc de roşii
- 1 gogoşar
- 1 ardei verde
- 1 ceapă roşie
- 100 g măsline
- 1 roşie
- 100 g spanac fiert
Mod De Preparare
1. Se pune într-un bol făina, se face o gaură la mijloc şi se adaugă următoarele ingrediente: drojdia topită în laptele călduţ, sarea, oul, uleiul şi apa. Se amestecă cu făina până se formează aluatul. Se pune lângă o sursă de căldură, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească aproximativ 20 de minute.
2. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120 º C şi se unge tava cu puţin ulei.
3. Toate legumele se spală şi se taie fâşii ori rondele pentru a fi aşezate pe aluatul de pizza.
4. După ce a crescut aluatul, se întinde pe tavă şi se presară toate legumele. Se pune şi spanacul pe deasupra şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se serveşte caldă cu suc de roşii. Dacă o preferaţi mai picantă, se presară şi puţin piper negru.