Pizza cu legume

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingurita zahăr
  • 1 praf sare
  • 3 linguri ulei
pentru topping
  • 400 g caşcaval (ras şi tăiat cubuleţe)
  • 200 g brânză mozzarella tăiată cubuleţe
  • 4 roşii medii
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapă roşie
  • ghimbir
  • 1 ardei iute verde

Mod De Preparare

1. Se scoate drojdia şi se lasă la temperatura camerei; se fărâmiţează şi se pune în laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul. Se lasă la cald să crească drojdia.

2. Separat într-un castron se pune făina cu sarea, se face o groapă în făină şi se adaugă drojdia şi uleiul. Se frământă aluatul astfel încât să iasă o cocă maleabilă.

3. Se întinde aluatul în tava unsă cu grăsime; se presară mozzarella şi caşcaval tăiate cubuleţe; se taie ceapa rondele subţiri împreună cu celelalte legume şi se presară peste brânză. Se bagă la cuptor circa 25-30 minute, se scoate şi se mai adaugă încă un rând de brânză şi caşcaval, după care se mai lasă 10 minute. Se serveşte cu legume proaspete deasupra.