De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 g făină
- 1 praf sare
- 15 g drojdie
- 20 ml ulei
- 30 ml apă minerală
- 1 ou
Pentru umplutură
- 300 g piept de pui
- 1 ananas mai mic
- 3 ardei capia
- 1 ardei gras
- 1 legatura roșii cherry
- 100 g cașcaval
- 1 crenguta busuioc verde
- 3 linguri pastă picantă de ardei
Mod De Preparare
1. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc și se adaugă sarea, oul, drojdia dospită în puţin lapte, uleiul și apa minerală. Se amestecă ușor până se obţine o cocă. Se lasă să crească.
2. Între timp, se taie pieptul de pui și se perpelește în puţin ulei, cât să capete o crustă aurie.
3. Se curăţă ardeii, se spală și se taie fâșii, apoi se călesc în tigaie, până se înmoaie, după care se dau la rece. Ananasul se curăţă și se taie feliuţe potrivite.
4. Se întinde coca cu sucitorul și se aranjează în tava de pizza. Se unge aluatul cu pasta picantă de ardei și se aranjează ingredientele. Se bagă la cuptor și, după ce s-a rumenit, se scoate şi se presară caşcavalul ras și frunzuliţele de cimbru proaspăt.