De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru aluat:
- 1 ou
- 300 ml apă minerală
- 150 ml ulei
- 10 g drojdie
- 1 praf sare
- făină cât cuprinde
Pentru umplutură:
- 300 g zahăr
- 500 g brânză de vaci
- 150 g stafide
- 4 ouă
- esenţă de vanilie
- coaja de la o lămâie
- 1 ou pentru uns
Pentru tavă:
- ulei
- făină
Mod De Preparare
O delicioasă plăcintă cu branză. Iar reţeta e atât de simplă!
1. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat și se frământă bine. Coca obținută se împarte în două părţi, din care se întind două foi.
2. Pentru prepararea umpluturii se lasă brânza de vaci să se scurgă bine de zer, după care se amestecă cu restul ingredientelor.
3. Într-o tavă tapetată cu ulei şi făină se pune prima foaie. Peste ea se pune umplutura de brânză şi se acoperă cu cea de-a doua foaie tăiată sub formă de benzi.
4. Se unge cu un ou bătut şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute. Opţional, se presară cu zahăr pudră.