De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- 1 kg brânză de vaci
- 6 bucati oua
- 5 linguri zahăr
- 3 pliculete zahăr vanilat
- 1 ceasca ulei pentru uns foile şi tava
Pentru decor:
- 1 bucata ou
- 3 linguri lapte
- 20 g susan
Mod De Preparare
Învaţă să prepari o delicioasă plăcintă cu brânză de vaci după o reţetă simplă. Un desert gustos, ușor de pregătit și bun de consumat în orice anotimp.
Cum faci plăcintă cu brânză de vaci:
Mod de preparare:
1. Se desface pachetul cu foi de plăcintă, apoi se împart foile în trei părţi. Fiecare parte alcătuită aproximativ din câte 4-5 foi. Se creează astfel 3 grămezi cu foi de plăcintă.
2. Brânza se sfărâmă ușor cu furculiţa, se amestecă cu ouăle și zahărul. Se poate chiar mixa compoziția.
3. În tava unsă cu puţin ulei se aşază stratul de bază din cele 4-5 foi unse fiecare cu foarte puţin ulei, apoi se toarnă jumătate din cantitatea de brânză, se pun alte 4-5 foi unse cu ulei, restul de brânză şi a treia parte de foi, unse cu ulei fiecare.
4. Se taie plăcinta cu brânză de vaci şi se unge cu oul bătut amestecat cu lapte, apoi se presară susan. Se dă la cuptor circa 30 de minute sau până ce se rumeneşte frumos.
Când este bine rumenită, plăcinta cu brânză de vaci se scoate din cuptor și se presară deasupra zahăr pudră. Plăcina se servește caldă!
Citește și:
Strukli – Plăcintă croată cu brânză
Îți place brânza? Citește mai multe despre câte tipuri de brânză există, care sunt cele mai populare sortimente de pe piață și cum le recunoști