De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 ml vin roşu
- 250 g bacon
- 1 kg ceapă albă
Pentru umplutură:
- 1 praf sare
- apă
- 1 gălbenuş
- 125 g unt
- 250 g făină neagră
Pentru aluat:
- 1 lingura ulei
- sare, piper
Mod De Preparare
Îţi place bacon-ul? Combină-l cu ceapă şi un aluat delicios pentru o plăcintă care va impresiona toată familia. Încearcă şi tu reţeta de plăcintă cu ceapă şi bacon!
1. Pentru aluat, făina se amestecă cu sare şi unt. Se sfărâmă între degete, se adaugă gălbenuşul şi apoi apă, puţin câte puţin, cât să se lege. Se frământă pentru a obţine un aluat omogen şi se dă la rece pentru 30 de minute.
2. Între timp, ceapa se taie peştişori şi se pune la călit în ulei încins. Se adaugă şi baconul tăiat cuburi mici şi, după ce s-au călit împreună, se toarnă vinul şi se lasă la fiert. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
3. Foaia de aluat se pune în tavă, se înţeapă cu furculiţa, se pune umplutura şi se dă la cuptor pentru 35 de minute.