Plăcintă cu ciuperci

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 rulou aluat foitaj
  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • cepe
  • 1 legatura mărar
  • 1 lingura lapte
  • sare, piper

Mod De Preparare

Încearcă şi tu această reţetă simplă de plăcintă cu ciuperci. E delicioasă, aspectuoasă şi se prepară foarte uşor!

1. Ciupercile se spală şi se feliază, apoi se pun la călit în unt topit, împreună cu ceapa tocată mărunt. Se lasă să fiarbă apoi până ce se evaporă apa. Se lasă la răcorit şi apoi se amestecă cu sare, piper şi mărar mărunt tocat.

2. În vasul de copt, se pune amestecul de ciuperci şi apoi se acoperă cu o bucată de aluat pe mărimea vasului. După inspiraţie, acesta se poate lăsa întreg şi se poate modela strângându-l puţin, asemeni unor valuri.

3. Se unge plăcinta cu lapte şi se dă la cuptor pentru 35 de minute.