De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 ou
- 125 g zahăr
- sare
Pentru umplutură:
- 800 g dovleac
- 2 ouă
- 200 ml frişcă lichidă
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf nucşoară
- 1 praf sare
Pentru garnisit:
- 300 g miez de nucă
Mod De Preparare
Îţi place plăcinta cu dovleac? Atunci trebuie să încerci şi această variantă de reţetă cu nucă delicioasă!
1. Pentru aluat, untul şi zahărul se freacă cu lingura, se adaugă oul şi se amestecă energic. Se adaugă făina, sarea şi se amestecă din nou cu rapiditate. Aluatul se strânge într-o bilă care se dă la rece pentru 20 de minute.
2. Pulpa de dovleac, fără coajă şi seminţe, se pune la fiert în apă pentru 20 de minute. Apoi, se mixează pentru a obţine un piure în care se adaugă frişca, ouăle, zahărul tos şi cel vanilat, nucșoara şi sarea.
3. Aluatul se întinde într-o foaie care se transferă în forma de copt, se găureşte cu furculiţa şi se toarnă amestecul de dovleac.
4. Pe toată suprafaţa se presară apoi nuci mărunţite care să constituie un fel de capac. Se dă la copt 40 de minute. Când nuca este frumos rumenită, plăcinta e gata.