De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 300 g dovleac curăţat
- 200 g margarină
- 50 g zahăr pudră
- 2 linguri zahăr
- 100 g făină
- 1 plic praf de copt
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri gem de caise
- 50 g stafide
- 50 g fructe confiate
- 2-3 linguri rom
- 1 pachet zahăr vanilat
- scorţişoară
pentru ornat
- zahăr pudră vanilat
- fructe confiate
Mod De Preparare
1. Dovleacul se dă pe răzătoarea mare, apoi se pune într-o cratiţă şi se căleşte cu 2 linguri de zahăr, în puţină margarină. Se ţine pe foc, amestecând continuu, până scade tot siropul, apoi se lasă să se răcească.
2. Margarina se freacă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă gemul de caise şi se amestecă până se omogenizează, apoi dovleacul aromat cu scorţişoară, praful de copt stins cu zeama de lămâie, făina, fructele confiate tăiate cubuleţe şi stafidele macerate în rom.
3. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 40-50 minute.
4. Când se răceşte, se pudrează cu zahăr şi se ornează cu fructe confiate.