De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 230 g foi de plăcintă
- 800 ml lapte
- 180 g zahăr
- 150 ml smântână
Pentru umplutură:
- 100 g alune de pădure
- 100 g migdale neprăjite
- 100 g nucă de cocos
- 50 g stafide aurii
- 1 lingurita scorţişoară
Pentru ornat:
- 1 ceasca zahăr pudră
Mod De Preparare
Vezi cum se prepară o plăcintă cu fructe uscate în stil oriental.
Mod de preparare:
1. În apă caldă se pun stafidele, migdalele şi alunele şi se lasă 15 minute să se umfle. Apoi, se scurg iar migdalele şi alunele se mărunţesc la robot. Măcinişului i se adaugă apoi scorţişoara.
2. Fiecare foaie de plăcintă se pune în tava de copt tapetată cu hârtie şi se coace fiecare câte 10 minute. Apoi, fiecare foaie se sfărâmă şi se păstrează separat una de alta.
3. Într-un vas de copt se pune o foaie coaptă şi fărâmiţată, se presară cu nucă de cocos şi stafide şi apoi se pune un strat de fructe uscate, mărunţite. Se acoperă cu a doua foaie sfărâmată. Se încălzeşte laptele cu zahărul şi se toarnă jumătate din cantitate în vasul cu foi şi fructe uscate. Se dă la cuptor pentru 15 minute.
4. Se scoate, se toarnă şi restul laptelui şi se dă la cuptor încă 15 minute. După acest timp, se scoate prăjitura, se unge cu smântână şi se pune din nou la cuptor, sub grătar, pentru încă 3 minute. Se serveşte ornată cu zahăr pudră.