De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 g unt
- 2 gutuiu
- sucul de la o lămâie
- 100 g zahăr
- 1 lingurita scorţişoară
- 50 g unt
Pentru aluat
- 300 g făină
- 100 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingura smântână
- 1 plic praf de copt
- coaja rasă şi sucul de la o lămâie
Mod De Preparare
1. Se rad gutuile. Pe măsură ce se rad, se stropesc cu zeamă de lămâie. Se topeşte untul şi se pun gutuile cu zahărul şi scorţişoara pe foc, 15 minute, amestecând.
2. Aluatul: se frământă făina cu untul tăiat bucăţele, zahărul, gălbenuşurile, smântâna, praful de copt, coaja şi sucul de lămâie. Se împarte compoziţia şi se pun gutuile la mijloc. Se dă la cuptor 35 de minute.
Alte rețete