De Erika Chivu,
Ingrediente
- 500 g spata de porc taiata bucati
- 500 g fasole rosie sau pestrita inmuiata
- 330 ml bere bruna
- 330 ml apa
- 1 conserva rosii intregi
- 1 plic condimente carne tocata
- 8 catei de usturoi tocati
- 100 g porumb din conserva
- sare si piper dupa gust
pentru mamaliga
- 1 1/2 ceasca malai grisat
- 6 cesti apa
- 1 praf sare
Pentru servit
- 100 g mozarella
- 50 g cascaval ras
- 200 g castraveciori murati
Mod De Preparare
Ştiai că poţi folosi mălaiul pentru o plăcintă cu mămăligă delicioasă? Uite cum se prepară un fel de mâncare săţios şi gustos, numai bun în această toamnă.
Mod de preparare:
Se pun la fiert sub presiune sau cu capac etanş carnea de porc, fasolea, berea, apa, roşiile, condimentele şi usturoiul.
Între timp, se pune la făcut o mămăligă medie, nici prea moale, dar nici foarte tare.
Se încinge cuptorul la 180-190 grade, foc mediu spre mare.
Când carnea de porc s-a gătit complet, se mută într-un vas de yena. Se acoperă amestecul de carne şi legume cu mămăliga. Adaugă deasupra brânza şi/sau caşcavalul pentru crustă.
Se dă la cuptor până se topeşte brânza şi mâncarea face o crustă aurie sau moale, în funcţie de brânza folosită.
Se serveşte fierbinte, cu castraveciori muraţi, sau alte murături de vară.