De Bianca Prangate,
Ingrediente
- 450 ml apă caldă
- 250 g zahăr alb
- 1/4 lingurițe sare
- 1 kg făină albă
- 20 g drojdie proaspătă
- 50 ml ulei vegetal
- 500 g mere
- 1/2 linguriță scorțișoară
Mod De Preparare
Plăcinta cu mere este un desert al cărui popularitate s-a răspândit pe tot globul. Delicioasă atât caldă, cât și rece, plăcinta cu mere este apreciată de toată lumea.
Plăcinta cu mere are o aromă clasică și ușor de recunoscut: combinația de mere cu scorțișoară pe fundalul unui aluat fraged este de neratat.
Se poate pregăti cu mere sub orice formă: proaspete, uscate, în compot, făcute gem. Cu toate acestea, plăcinta cu mere proaspete este cea mai gustoasă.
De regulă, aluatul de plăcintă conține unt, însă există și o variantă de post care este cel puțin la fel de gustoasă. Iată cât de simplu este să pregătești o plăcintă cu mere de post:
- Apa și drojdia se amestecă bine, până când se dizolvă.
- Se adaugă uleiul peste, apoi făina, și se frământă bine, până obținem un aluat omogen.
- Aluatul se dă deoparte și se lasă la dospit într-un loc cald.
- Între timp, dăm merele pe răzătoare și le amestecăm cu zahărul și scorțișoara. Scurgem amestecul de suc.
- Când a crescut, se împarte în două bile. Una dintre ele se întinde bine în formă de cerc și se pune într-o formă rotundă de plăcintă.
- Punem peste aluat merele rase.
- Cealaltă bilă de aluat se întinde și se taie în fâșii subțiri. Cu aceste fâșii acoperim plăcinta, în funcție de ce model dorim să facem.
- Plăcinta se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de un sfert de oră. După această perioadă, se scade la temperatura de 150 de grade și se mai lasă aproximativ 10 minute.
Foto: 123rf.com