De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 3 linguri ulei de bună calitate
- 1 lingurita sare
- apă
Pentru umplutură:
- 300 g dovlecei
- 100 g caşcaval ras
- 100 g orez
- ouă
- sare, piper
Mod De Preparare
Prepară şi tu o reţetă simplă de orez cu dovlecei! Este rapidă şi gustoasă!
1. Pentru aluat, în făină se pune sarea, se adaugă 3 linguri de ulei şi se amestecă delicat. Se adaugă apă cât să se
obţină un aluat suplu.
2. Pentru umplutură, dovleceii se rad şi se presară cu sare. Se lasă 5 minute. Se fierbe orezul şi se amestecă cu dovleceii, ouăle bătute şi caşcavalul. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
3. Aluatul se întinde pe masa presărată cu făină într-o foaie suficient de mare ca să depăşească marginile vasului de copt. Se transferă în vas, se pune umplutura şi marginile se adună spre centru.
4. Se dă plăcinta la cuptor pentru 30 de minute.