De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita zahar cristale
- 260 ml lapte calduţ
- 50 g margarina pentru gatit
- 1 ou
- 1 vârf de cuit sare
Pentru umplutura:
- 1 tăviţă pipote de pui
- 150 g masline verzi feliate
- 1 ou
- 1 lingurita cimbru uscat
Pentru garnisit:
- 150 g seminţe de susan neprajite
- 2 linguri lapte
- 1 lingura ulei
Mod De Preparare
Ştiai că din pipote de pasăre poţi să faci o plăcintă delicioasă? Încearcă şi tu această reţetă de plăcintă cu pipote!
1. Pipotele se curaţa si se taie surplusul de grasime. Apoi, se pun la fiert în apa cu. Se lasa 20 de minute. Se scurg si se
trec prin masina de tocat. Pasta rezultata se amesteca cu cimbrul, ou batut si masline. Se da la rece.
2. Pentru aluat, faina se amesteca cu zaharul, drojdia uscata si sarea. Apoi, se adauga margarina pentru gatit, topita, oul, laptele calduţ si se framânta timp de 10 minute. Apoi, aluatul se împarte în doua si se întind doua foi.
3. În tava unsa cu ulei se pune o prima foaie, se repartizeaza umplutura si se acopera cu a doua foaie. Se unge cu lapte si se presara cu susan.
4. Cu un cuţit bine ascuţit se porţioneaza si se da la cuptor pentru 40 de minute.