Plăcintă cu pui şi jambon

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 100 g margarină
  • 1/2 cub drojdie
  • sare
  • apă călduţă
Pentru umplutură
  • 300 g piept de pui
  • 150 g jambon
  • 2 legaturi ceapă verde
  • 400 ml smântână
  • 3 ouă
  • cimbru
  • rozmarin
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 linguri griş

Mod De Preparare

Încearcă această reţetă delicioasă! Plăcinta cu pui şi jambon este delicioasă, arată bine şi se prepară repede!

1. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se frământă bine cu apă călduţă, atât cât să iasă o cocă moale, care se lasă să crească la cald.

2. Se fierbe pieptul de pui, se lasă la răcit, apoi se taie cubuleţe mici. Se prăjeşte jambonul tăiat feliuţe mici într-o lingură de ulei. Se amestecă pieptul de pui, jambonul prăjit, ceapa verde şi pătrunjelul tocate mărunt, smântâna, sarea, piperul, cimbrul, rozmarinul şi ouăle bătute, din care se opreşte puţin, pentru a unge foaia de deasupra.

3. Se unge o formă rotundă cu margarină iar 3/4 din aluat se întinde şi apoi se tapetează fundul şi marginile formei de copt. Se presară grişul, apoi se toarnă compoziţia de carne.

4. Se întinde restul de aluat, se taie fâşii care se întind deasupra sub formă de gratii. Se unge cu oul păstrat şi se dă la cuptorul preîncălzit, 40-45 de minute.

Alte rețete