Plăcintă cu rubarbă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 130 g făină
  • 150 g zahăr tos
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • 30 g nucă tocată
  • 3 ouă
pentru umplutură
  • 5 linguri dulceaţă de coacăze, vişine sau cireşe
  • 500 g rubarbă
  • 2 linguri zahăr tos
  • 1 pachet budincă de vanilie

Mod De Preparare

1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul tos şi zeama de lămâie, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o spumă densă ca pentru bezele. Se adaugă gălbenuşurile, nuca tocată şi, în ploaie, făina cernută. Se amestecă uşor, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 15-20 minute.

2. Pentru umplutură, rubarba se spală, se curăţă şi se taie bucăţi de 1-2 cm. Se presară zahărul tos şi se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă apoi dulceaţa şi budinca dizolvată în 200 ml apă rece. Se pune la foc mic şi se amestecă, până se obţine o cremă legată.

3. Se toarnă crema pe blatul copt şi răcit, apoi se pune la frigider o oră şi se taie bucăţi.

Alte rețete