De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 rulouri aluat foietaj
- 500 g somon proaspăt
- 250 g smântână
- 2 ouă
Pentru tavă:
- 25 g unt
Mod De Preparare
Plăcintele cu peşte sunt ideale dacă vrei să pregăteşti un fel special pentru familia ta sau pentru invitaţi. Încearcă şi tu o plăcintă cu somon după o reţetă foarte simplă!
1. Peştele se verifică să nu aibă oase şi apoi se taie şi se mixează mai grosier. Smântâna se amestecă bine cu ouăle bătute, se sărează şi se piperează şi apoi se amestecă cu somonul.
2. O formă rotundă de tartă se unge cu unt şi se aşază unul dintre rulourile de aluat de foietaj. Se taie surplusul şi se găureşte cu furculiţa pe toată suprafaţa. Se toarnă amestecul de peşte şi smântână.
3. Se acoperă cu al doilea rulou de aluat de foietaj, se decupează şi acesta pentru a înlătura surplusul şi se lipeşte bine de foaia de jos. Din aluatul rămas se modelează diverse forme care se aşază deasupra, după imaginaţie.
4. Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute şi apoi se lasă 10 minute să se răcorească în tavă.