Plăcintă cu spanac

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g aluat de foietaj
  • 1 kg spanac
  • 50 g cașcaval
  • 3 ouă
  • 1 ou pentru uns
  • 50 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • sare

Mod De Preparare

1. Spanacul se alege, se spală și se opărește în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate în sită și se lasă să se scurgă. Se pasează cu blenderul și se condimentează cu sare. Se adaugă untul și ouăle bătute. Dacă este moale compoziția, se adaugă pesmet.

2. Aluatul se întinde și se împarte în două foi. Prima se aranjează în tavă, se toarnă compoziția de spanac și caşcavalul tăiat cubulețe. Se acoperă cu a doua foaie. Aluatul se înțeapă cu o scobitoare și se unge cu ou.  Se dă la cuptor.