De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 g făină
- 5 linguri ulei
- sare
Pentru umplutură
- 1 kg spanac
- 2 cepe
- 70 g bacon simplu sau afumat
- 5 linguri parmezan
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru copt
- unt
- 1 lingura făină
Mod De Preparare
Plăcinta cu spanac este o cină uşoară şi sănătoasă, care se prepară rapid. Încearcă şi tu ceastă reţetă!
1. Se framânta faina cu uleiul, sarea si apa calduţa cât sa se formeze un aluat. Se lasa 30 de minute la frigider.
2. Spanacul se opareste si se scurge. Se caleste ceapa în ulei si se adauga baconul taiat bucaţele si spanacul si se ţine pe foc 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se adauga parmezanul, ouale, sare si piper.
3. Aluatul se împarte în doua foi. Prima se pune în vasul de copt uns cu unt si presarat cu faina, se întinde uniform umplutura de spanac si se acopera cu a doua foaie si se coace.