De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 50 g unt
- 4 linguri smântână
- 1 ou
- 5 linguri apă
- sare
Pentru umplutură:
- 150 g mac
- 400 g stafide
- 1 plic zahăr vanilinat
- 100 ml lapte
Pentru servit:
- zahăr pudră
Mod De Preparare
Îţi plac stafidele? Atunci trebuie să prepari această plăcintă delicioasă cu stafide după o reţetă simplă!
1. Pentru aluat se amestecă făina, untul, smântâna, oul, sarea şi apa caldă. Se frământă pentru a obţine un aluat elastic din care se întind două foi.
2. Macul se râşneşte puţin şi apoi se pune cu laptele la fiert. După ce a dat în fiert, se ia de pe foc şi se amestecă cu stafidele şi zahărul vanilinat. Se lasă aşa 15 minute.
3. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se aşază o foaie de aluat şi apoi se repartizează amestecul de stafide şi mac.
4. Se aşază a doua foaie şi se întorc marginile foilor în sus. Se coace plăcinta pentru 45 de minute, apoi se serveşte pudrată cu zahăr pudră pe deasupra.