De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml apă
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei
Pentru umplutură:
- 1 kg ştevie
- 4 ouă
- sare, piper
- ulei pentru uns tava
Mod De Preparare
Încearcă o reţetă delicioasă de plăcintă cu ştevie! E simplă, rapidă şi sănătoasă!
1. Pentru aluat, se pune făina într-un vas, i se face un gol şi se adaugă apa şi sarea. Se amestecă în timp ce se toarnă uleiul. Separat, drojdia se desface în apă şi un praf de zahăr şi apoi se toarnă în făină. Se amestecă până ce se obţine un aluat care se desface de pe mâini. Se acoperă cu un şervet şi se lasă o oră la crescut.
2. Ştevia se curăţă, se spală şi se opăreşte 5 minute în apă clocotită. Apoi, se toacă mărunt şi se amestecă cu ouăle bătute, sarea şi piperul. Dacă umplutura pare prea puţină, se mai poate adăuga salată, la fel opărită.
3. Aluatul se împarte în două, se întind două foi şi una dintre ele se aşază în tava de copt unsă cu un pic de ulei. Se lasă aluatul să depăşească marginile, se pune umplutura şi se acoperă cu a doua foaie.
4. Cele două foi de aluat se strâng pentru ca umplutura să nu curgă şi se dă plăcinta la cuptor pentru 40-45 de minute.