De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru foi subţiri
- 500 g făină
- 1 lingura ulei
- 1 lingura oţet
- 1 lingurita rasă sare
- 100 ml apă călduţă
Pentru umplutură
- 4 legaturi ştevie
- 1 kg telemea nesărată de vacă
- 3-4 ouă
- 2 linguri pesmet
Mod De Preparare
1. Se cerne făina într-un bol şi se amestecă cu apa în care s-a dizolvat sarea şi s-a pus uleiul şi oţetul.
2. După ce s-a amestecat bine, se scoate pe o planşetă unde se frământă şi se bate aluatul până devine elastic şi moale. Pe masa unde urmează să se întindă aluatul, se pune o faţă de masă şi se presară cu făină. Se pune aluatul în mijloc, se acoperă şi se lasă la crescut.
3. Separat, se curăţă ştevia, se spală în câteva ape şi se opăreşte. Se toacă cu un cuţit. Brânza rasă se pune într-un bol şi se amestecă cu ouăle, ştevia şi pesmetul.
4. Aluatul se întinde pe faţa de masă, iar când foaia este foarte subţire, se pune umplutura şi se rulează cu ajutorul feţei de masă. Se unge cu ulei sau cu ou bătut şi se bagă la cuptor. Se serveşte cu iaurt sau sana.