De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 200 ml apă călduţă
- 12 linguri ulei
- 2 pliculete praf de copt
- 1 praf sare
Pentru umplutură:
- 175 g ton în ulei
- 20 ml ulei
- 1 ceapă
- 120 g brânză telemea
- 85 g măsline verzi fără sâmburi
- 5 linguri capere
- 2 căţei usturoi
- sare, piper
Pentru uns:
- 1 lingurita boia
- 1 gălbenuş
Mod De Preparare
Ai făcut vreodată plăcintă cu peşte? Dacă nu, e momentul să încerci o delicioasă plăcintă cu ton după o reţetă simplă.
1. Într-un vas se pun făina, praful de copt şi sarea. Se amestecă şi apoi se toarnă apă călduţă și ulei. Se frământă până ce se dezlipeşte aluatul de pe mâini. Se adună aluatul într-o bilă care se acoperă şi se lasă să se odihnească 30 de minute într-un loc rece, fără umiditate.
2. Pentru umplutură, se încinge uleiul şi se călesc timp de 5 minute ceapa tocată mărunt şi usturoiul tăiat feliuțe. Se trage de pe foc şi se lasă deoparte. Tonul scurs se mărunţeşte cu furculiţa, se adaugă brânza sfărâmată, ceapa şi usturoiul, măslinele tăiate mărunt, caperele, sare și piper.
3. Aluatul se întinde în două foi şi una se pune în tava de copt unsă cu ulei. Se repartizează umplutura şi se acoperă cu a doua foaie. Gălbenuşul se amestecă cu boiaua şi se unge plăcinta.
4. Se coace 30 de minute şi se serveşte rece sau caldă, eventual cu salată verde alături.