De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg spanac
- 8 ouă
- 1 lingura seminţe de floarea-soarelui
- 2 cepe roşii
- 2 căţei de usturoi
- 1 legatura ceapă verde
- 80 ml smântână
- 1 gălbenuş
- piper
- busuioc
- sare
- tarhon
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 rulou de aluat fraged
- 1 rulou de aluat de foietaj
Mod De Preparare
1. Se pune la călit în uleiul bine încins ceapa mărunţită, usturoiul tăiat rondele şi seminţele de floarea-soarelui. Se adaugă spanacul, se toarnă smântâna şi după ce se răceşte, se asezonează cu piper, busuioc şi tarhon.
2. Se fierb ouăle în apă cu sare, opt minute din momentul în care începe apa să clocotească. Se lasă câteva minute în apă rece şi abia după aceea se curăţă.
3. Se încălzeşte cuptorul. Se întinde aluatul fraged, împreună cu hârtia de copt, într-o tavă. Se toarnă compoziţia peste aluatul din formă şi se pun apoi ouăle fierte tari. Se întinde pe deasupra aluatul de foietaj, se umezesc marginile ambelor aluaturi şi se lipesc apăsănd uşor cu degetele. Se decupează un orificiu în mijlocul plăcintei, pentru eliminarea aburului, şi se întăreşte cu o bucată de folie de aluminiu, împăturită de câteva ori.
4. Se bate galbenuşul împreună cu o lingură de apă şi se unge aluatul de deasupra. Se pune totul la cuptor timp de 20 minute. Se serveşte caldă sau rece.