De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 40 ml ulei
- 10 ml apa
- 7 g sare
Pentru umplutura:
- 350 g piept de curcan
- 1 legatura marar
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 1 lingurita mustar dulce sau iute, dupa gust
Mod De Preparare
Carnea de curcan este delicioasă şi sănătoasă. Ştiai că poţi să faci din ea şi plăcintă? Încearcă această reţetă de plăcinte cu carne de curcan!
1. Pentru aluat, se pune faina într-un vas, se face un gol în mijloc si acolo se pun sarea, apa si uleiul. Se amesteca pentru a obţine un aluat omogen care se da la rece pentru 30 de minute.
2. Între timp, se trece carnea prin masina de tocat, iar ceapa se toaca marunt si se pune la calit în ulei. Dupa
ce a devenit translucida, se adauga carnea care se marunţeste cu ajutorul unei linguri de lemn. Dupa ce si-a schimbat complet culoarea, se toarna vinul, mustarul si se lasa la fiert în jur de 15 minute. Dupa acest timp, se trage de pe foc si se pune mararul fin tocat.
3. Aluatul se împarte în doua, se întind doua foi si una dintre ele se asaza în tava. Se repartizeaza umplutura si se acopera cu a doua foaie careia i se întorc marginile în tava.
4. Cu un cuţit cu vârful ascuţit i se fac crestaturi în mijloc si se da la cuptor pentru 30 de minute.