De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru foi:
- 300 g făină
- 62 g unt
- 1 ou
Pentru umplutură:
- 1 kg organe de miel
- 200 ml oțet
- 2 cepe
- 2 legaturi pătrunjel
- 4 ouă
- 1 gălbenuş pentru uns
- sare, piper
Mod De Preparare
Ştiai că poţi face o plăcintă delicioasă din organe de miel? Încearcă şi tu reţeta de plăcintă de miel!
1. Organele (ficatul, inima, rinichii, limba) se spală foarte bine şi se pun în apă rece cu oţet pentru 30 de minute. Apoi, apa se aruncă şi se pun la fiert pentru 30 de minute.
2. Între timp, ingredientele pentru aluat se amestecă şi se frământă un aluat omogen care se împarte în două foi.
3. Organele fierte şi răcorite se taie bucăţi şi se trec prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi verdeaţa. Apoi, se amestecă cu ouăle bătute şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
4. O foaie de aluat se pune în tavă, se repartizează uniform umplutura, se pune a doua foaie, se unge cu gălbenuş şi se coace 40 de minute.