De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 1 cub drojdie proaspătă
- 1 lingura făină
- 1 lingurita zahăr
- 200 ml apă caldă
- 1 praf sare
Pentru umplutură:
- 2 ardei graşi
- 2 cepe mici
- 2 căţei usturoi
- 2 bile spanac congelat
- 2 felii şuncă de casă
- 100 g mozzarella
- 50 g unt
- sare, piper
Pentru uns:
- 1 lingura ulei
Mod De Preparare
Dacă îţi place bucătăria mediteraneană, trebuie să încerci această reţetă simplă şi delicioasă. PLăcinta Mediteranei e foarte gustoasă!
1. Pentru aluat, se face o maia dintr-o lingură de făină, puţină apă caldă, o linguriţă de zahăr şi drojdia sfărâmată. Se lasă 10 minute să lucreze, se pune apoi peste făină. Se amestecă adăugând un praf de sare şi restul de apă caldă, pe măsură ce se frământă, nu toată odată.
2. Pentru umplutură, într-o tigaie, se pun la călit în unt cepele tăiate mărunt, ardeiul tăiat cubuleţe, usturoiul tăiat felioare, sare, piper şi spanacul congelat. Se lasă 10 minute până ce tot lichidul se evaporă.
3. Aluatul se împarte în două foi, una se aşază în tava unsă cu puţin ulei, se pune umplutura de ceapă, se acoperă cu şunca tăiată bastonaşe şi mozzarella trecută pe răzătoare.
4. Se acoperă cu a doua foaie de aluat, se strâng marginile şi se înţeapă plăcinta cu furculiţa. Se unge cu ulei, se coace 45 de minute şi apoi se lasă să se răcească în tavă.