De Erika Chivu,
Ingrediente
- 1 plic budincă instant de ciocolată
- 1/4 ceasca unt topit
- 1/4 ceasca lapte condensat
- 2 cesti lapte
- 200 g friscă
- 120 g ciocolată amăruie
- 22 biscuiți cu ciocolată
Mod De Preparare
Plăcinta Mississippi cu ciocolată este un desert american foarte cunoscut și mai ușor decât pare. O rețetă simplă și delicioasă.
1. Se pisează fin biscuiții, se amestecă cu untul topit și se pun într-o tavă de plăcintă. Se îndinde compoziția uniform și se apasă bine cu mâna sau cu o lingură pentru a forma crusta. Se lasă la frigider cel puțin o oră.
2. Se topește ciocolata la bain-marie. Se ia de pe foc și se adaugă laptele condensat. Se toarnă peste crustă, iar deasupra se presară nuci.
3. Se prepară budinca de ciocolată cu lapte, iar când e gata se adaugă în ea o jumătate de ceașcă de frișcă.
4. Se toarnă budinca peste nuci, apoi se pune deasupra frișca rămasă.
Plăcinta la ciocolată se ține la frigider câteva ore, apoi e gata de servit.