De Erika Chivu,
Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- ulei pentru uns foile
- 100 g cacaval ras
Pentru umplutura:
- 500 g brânza
- 5 oua
- 200 g unca presata
Pentru uns:
- 1 ou
- susan
Mod De Preparare
Pregăteşte o plăcintă turcească delicioasă cu brânză şi şuncă după o reţetă simplă!
1. Brânza se rade sau se zdrobeşte fin, şunca se taie cubuleţe foarte mici şi se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compoziţia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea vârtoasa se mai adauga un ou.
2. În tava unsa bine cu ulei se aşaza 2-3 foi. Cea de deasupra se unge uşor cu ulei. Se pune un strat de umplutura, dupa care se rade caşcaval.
3. Se continua la fel, alternând câte 2-3 foi cu compoziţia, pâna se obţin 4 straturi de foi şi 3 de umplutura (depin de şi de dimensiunea tavii). Ultimul strat trebuie sa fie de foi. Se unge uşor cu ulei suprafaţa care apoi, cu un cuţit bine ascuţit, se taie patraţele.
4. Se bate bine oul şi se unge deasupra placinta, dupa care se presara susan. Se introduce în cuptorul preîncins la 190°C şi se coace timp de 45-50 de minute.