De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 450 g aluat fraged congelat
- 200 ml lapte
- 25 g praf de budincă de vanilie
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 2 linguri lapte
- 1 compot de caise
- 100 g ciocolată albă şi bomboane colorate pentru ornat
Mod De Preparare
1. Praful de budincă se dizolvă în 2-3 linguri de lapte rece, apoi se toarnă treptat restul de lapte fierbinte, amestecând continuu, la foc mic, până se îngroaşă. După 5 minute, se adaugă gălbenuşul şi se lasă deoparte.
2. Caisele se taie felii. Aluatul se întinde în două foi mari de 30×30 cm şi se taie cu ajutorul unui pahar mare, în 18 rondele. Se aşază 9 bucăţi în tavă şi se ung pe margine cu albuş. În mijloc se pune câte o linguriţă de budincă şi câteva feliuţe de caise. Se acoperă cu celelalte bucăţi de aluat, se presează uşor pe margini şi se ung cu gălbenuşul rămas bătut cu 2 linguri de lapte. Se coc la foc iute, 12-15 minute.
3. Se ornează cu glazură de ciocolată albă şi bomboane.