De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 600 g făină
- 200 g unt
- 100 ml lapte
- 15 g drojdie de bere
- 2 gălbenuşuri
- 1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
- 20 ml rom
- 100 g zahăr pudră
Pentru umplutură
- 400 g nuci tocate
- 250 g gem de prune
- 1 lingura coajă de lămâie
- 50 g unt înmuiat
Pentru ornat
- câteva nuci întregi
- 1 gălbenuş
Mod De Preparare
1. Se face un aluat din făina cernută, drojdia de bere dizolvată în laptele călduţ, untul frecat cu zahărul pudră, gălbenuşurile bătute cu un praf de sare şi bicarbonatul stins cu rom. Se frământă şi se lasă la rece o oră.
2. Pentru umplutură se amestecă gemul de prune cu nucile tocate şi coaja de portocale.
3. Se întinde aluatul într-o foaie cât mai subţire, dacă se poate, de 2 mm. Se întinde umplutura pe foaie, având grijă ca o parte de aproximativ 15 cm, care s-ar rula ultima, să rămână neacoperită cu umplutură. Se rulează şi se modelează în formă circulară. Se pune într-o tavă rotundă unsă cu unt şi se coace la foc potrivit, 40-45 minute. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se unge cu gălbenuş şi se ornează cu jumătăţi de nucă.