De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 g iaurt
- 100 g unt
- 1 praf de copt
- 1 lingurita chimen
- sare
Pentru umplutură:
- 1 vânătă mare
- 1 căţel usturoi
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 200 g telemea
- 1 lingura ulei
- 5 felie fire pătrunjel
- sare, piper
Pentru uns:
- 2 gălbenuşuri
Mod De Preparare
Încearcă o reţeta delicioasă de plăcinţele cu vinete. Se fac uşor şi sunt foarte gustoase!
1. Pentru aluat, toate ingredientele se amestecă şi se frământă 10 minute. Se obţine un aluat omogen, care se lasă deoparte.
2. Pentru umplutură, vânăta se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se presară cu sare. Se lasă aşa 10 minute.
3. Într-o tigaie, se încinge uleiul şi se pun ceapa tocată la călit și usturoiul curățat și tăiat felioare. Când s-au rumenit, se adaugă vinetele bine scurse şi se lasă pe foc aproximativ 10 minute. Apoi, se trage de pe foc, se lasă să se răcorească şi se adaugă ouăle bătute cu sare, piper şi pătrunjel. Se amestecă bine.
4. Din aluat se rup bile de mărimea unei portocale care se întind cu sucitorul. Pe fiecare cerc se pun 2-3 linguri de umplutură, se presară telemea rasă şi se adună marginile. Se aşază plăcinţelele în tavă şi se dau la cuptor pentru 35 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se scoate tava şi se ung plăcinţelele cu gălbenuş.