De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru foaie
- 250 g margarină
- 300 g făină
- 1 lingurita sare
- 50 g iaurt
Pentru umplutură
- 1 kg spanac
- 250 g telemea de vacă
- 4 ouă proaspete
- 50 g unt
Mod De Preparare
- Se cerne făina într-un bol şi se adaugă untul moale, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine o cocă elastică. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ o oră.
- În acest timp, se curăţă spanacul, se spală în 5-6 ape, se pune la opărit în apă cu sare, apoi se lasă să se scurgă, într-o sită.
- Telemeaua de vacă se rade pe răzătoarea mică şi se amestecă cu ouăle bătute în prealabil. După ce s-a scurs spanacul, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu telemeaua.
- Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două foi şi se întinde fiecare foaie cu sucitorul. Se aşază prima foaie, compoziţia şi apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se înţeapă cu furculiţa ca să nu se umfle şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. După ce s-a rumenit, se scoate şi se lasă să se răcească.
Alte rețete