Plăcintă de orez cu dovlecei

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g orez cu bobul rotund
  • 6 dovlecei
  • 5-6 roşioare
  • miezul de la o minibaghetă
  • 100 g alune sau fulgi de alune
  • 200 g unt
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura pătrunjel
  • şofran
  • 2 cepe verzi
  • 3 ouă

Mod De Preparare

  1. Se spală orezul în 3-4 ape şi se pune în tava de teflon cu 100 g unt, şofran, sare şi 800 ml de apă. Se bagă în cuptor şi se amestecă uşor, până se încorporează tot untul.
  2. În acest timp, se curăţă dovleceii, se rad pe răzătoarea mică şi se amestecă cu miezul de pâine înmuiat în lapte, cu restul de unt, cu ouăle, ceapa verde tocată şi cu verdeaţa.
  3. Compoziţia de dovlecei se toarnă în tava cu orezul, se întinde uniform şi se ornează cu feliuţe de roşioare şi fulgi de alune.
  4. Se lasă în cuptorul încins la 220˚C, aproximativ 40 de minute şi apoi se scoate să se răcească. Se taie cu o paletă de plastic şi se serveşte cu diferite preparate din carne sau cu fripturi la grătar.