De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g margarină
- 500 g făină
- coaja de la o lămâie
- 1-2 pliculete zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 1 cubuleţ drojdie
- 1 borcan dulceaţă de zmeură
- 200 ml borş
- 200 g fulgi de migdale
- 50 g nucă de cocos
- 2 linguri zahăr
Mod De Preparare
1. Drojdia se topeşte în borşul călduţ şi se amestecă cu o lingură de făină şi 2 de zahăr şi se lasă la dospit lângă o sursă de căldură.
2. Se cerne făina într-un bol, se pune margarina moale, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi se frământă 10-15 minute. Se acoperă aluatul cu un şervet de bucătărie şi se lasă lângă cuptorul cald.
3. Aluatul crescut se mai frământă o dată şi se întinde într-o foaie, din care se taie pătrate de 10 cm. Pe fiecare bucată, se presară nucă de cocos, dulceaţă şi migdale, se împachetează ca în poză şi se presară fulgi de migdale şi câte o linguriţă de dulceaţă.
4. Se aranjează în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încins. Se servesc pudrate cu zahăr sau nucă de cocos.