De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g margarina pentru gatit
- 1 praf sare
- 1 gălbenuş
- puina apa, la nevoie
Pentru umplutura:
- 2 cepe
- 200 g ficat de pui
- 200 g piept de curcan
- 2 linguri ulei
Mod De Preparare
Îţi plac plăcintele cu carne? Ar trebui să încerci şi această reţetă de portofele cu pui şi curcan!
1. Pentru aluat, faina se pune pe masa de lucru, se formeaza un gol în mijloc si acolo se pun margarina pentru gatit si sarea. Se amesteca cu degetele pâna la completa omogenizare, se face din nou o gaura si se pune galbenusul amestecat cu puţina apa. Se amesteca puţin câte puţin si apoi se framânta cu pumnul care se rasuceste în aluat. Se aduna aluatul omogen într-o bila care se da la rece 15 minute.
2. Carnea de curcan se trece prin masina de tocat si apoi se pune la calit cu ceapa taiata pestisori într-o tigaie cu o lingura de ulei. Separat, în restul uleiului se prajeste ficatul si, dupa ce îsi schimba culoarea uniform, se trage depe foc. Se lasa puţin sa se raceasca si apoi se taie la cuţit, cât mai mic cu putinţa. Se amesteca cu carnea.
3. Aluatul se împarte în 12-15 bucaţi care se întind. Pejumatate din mica foaie se pune umplutura si apoi se pliaza asemenea unui portofel, rasucind marginile în interior.
4. Se pun toate portofelele în tava si se coc pentru 30 de minute.