De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apă
- 1 praf sare
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 400 g smântână
- 300 g brânză dulce
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic gelatină
- 2 pliculete zahăr vanilinat
Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 150 g zahăr
- 1 lingurita esență de vanilie
Pentru decor:
- zahăr pudră
Mod De Preparare
Îţi place prăjitura Boema? Nu mai trebuie să o cumperi de la cofetărie pentru că acum poţi să o faci şi tu acasă. Încearcă această reţetă de prăjitură Boema!
1. Se bat albușurile spumă tare, cu sarea, zahărul și apă rece. Se încorporează pe rând gălbenușurile, frecate în prealabil cu uleiul și făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua. Se toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt și se coace 20 de minute la foc mediu.
2. Pentru cremă, se rehidratează gelatina 10 minute, în 100 ml apă rece, după care se topește la bain-marie.
3. Se mixeză smântâna cu zahărul și brânza, apoi se adaugă zahărul vanilinat și gelatina călduță.
4. Se fierbe apa cu zahărul pentru a obține un sirop, apoi se adaugă esența și se lasă siropul să se răcească.
5. Când blatul s-a răcit, se scoate din formă și se taie în două foi orizontale. Se ansamblează prăjitura în tava în care s-a copt blatul. Se așază primul blat, se stropește uniform cu sirop călduț, iar după ce s-a răcit, se întinde crema și se acoperă cu al doilea blat, care se însiropează, de asemenea.
6. Se presează ușor cu mâna pe toată suprafața și se dă prăjitura la frigider 2 ore. Se taie apoi în bucăți și se decorează cu zahăr pudră.
Incearca un desert clasic romanesc, prajitura Carpati!