De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g făină
- 100 g migdale rase
- 100 g zahăr pudră
- 1 praf sare
- 125 g unt
- 2 gălbenuşuri
Pentru cremă
- 20 g gelatină transparentă
- 500 g brânză dulce
- 150 g zahăr pudră
- 250 g smântână pentru frişcă
- 375 g struguri din compot
Pentru ornat
- migdale
- frunze de mentă
Mod De Preparare
1. Toate ingredientele pentru aluat se amestecă bine, se pun într-o folie şi se lasă 30 de minute la rece. Într-o tavă se aşază hârtie de pergament, se întinde aluatul şi se dă la cuptor pentru 10-12 minute.
2. Strugurii se pun să se scurgă. Gelatina se înmoaie conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră. Frişca se bate până se întăreşte. Gelatina se amestecă bine cu brânza de vaci, după care se adaugă strugurii şi frişca bătută.
3. Se toarnă crema peste aluatul răcit şi se ornează cu migdale şi frunze de mentă. Se dă la rece până se întăreşte, se taie bucăţi şi se serveşte rece.