De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 g făină
- 125 g unt
- 30 g zahăr
- 1 gălbenuş
- 1 praf sare
Pentru umplutură
- 750 g brânză de vaci
- 125 ml ulei
- 200 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 40 g amidon alimentar
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 albuşuri
- 1 praf sare
Mod De Preparare
Dacă ai invitaţi la masă, uimeşte-i cu această prăjitură deliciosă şi aspectuoasă. Uite cum se prepară reţeta de prăjitură cu aluat sfărâmicios.
1. Pentru aluat, ingredientele se amesteca si se aduna într-o bila de aluat care se da la rece pentru o ora, învelita într-o folie de plastic.
2. Pentru umplutura, brânza se amesteca cu uleiul, zaharul, galbenusurile, amidonul si zaharul vanilinat. Albusurile se bat cu un praf de sare si se adauga amestecând delicat.
3. Forma de copt se tapeteaza cu aluatul de la rece, se toarna amestecul de brânza si se da la copt pentru 50 de minute. Ultimele 10 minute se coace cu usa cuptorului deschisa si, apoi, când este gata, se lasa sa se raceasca în cuptorul stins.