De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 150 g alune sau nuci
- 300 g ciocolată amăruie
- 150 g unt
- 1 lingura unt
- 350 g zahăr
- 50 ml lapte
- 4 ouă
- 100 g făină
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
Mod De Preparare
1. Într-o crăticioară cu fundul mai gros se pun la foc mic ciocolata rasă, untul, 200 g de zahăr şi 50 ml de lapte. Se amestecă bine până se obţine o compoziţie omogenă şi se topesc toate ingredientele. Se ia de pe foc şi se lasă deoparte să se răcească.
2. Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar gălbenuşurile se pun în compoziţia de ciocolată răcită. Se amestecă, apoi se toarnă, în ploaie, făina cernută şi albuşurile bătute spumă. Se presară alunele şi se amestecă uşor până se omogenizează. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 40-45 de minute.
3. Pentru glazura de caramel, se topeşte şi se caramelizează uşor restul de zahăr la care se adaugă zeama de lămâie şi o lingură de unt. Când glazura este omogenă se toarnă rapid pe prăjitura coaptă, încă fierbinte. Se întinde rapid cu lama unui cuţit, să se acopere toată prăjitura.