De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 4 ouă
- 300 g zahăr
- 450 g făină
- 1 praf de copt
- 1 compot mare de caise
- 10 linguri ulei
Mod De Preparare
1. Se scot caisele din compot şi se lasă la scurs. Se păstrează siropul. Se bat ouăle cu zahărul şi 2-3 linguri sirop din compot, până se dizolvă tot zahărul. Se pune câte puţin ulei şi se bate în continuare, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt.
2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă aluatul, iar deasupra se pun caisele tăiate în sferturi. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 minute.
3. Când prăjitura este gata, se unge cu siropul din compot şi se mai pune în cuptor 5-10 minute, cu focul redus la minim. Se lasă să se răcească şi apoi se taie.