Prăjitură cu căpșuni și iaurt

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • căpșuni
  • 150 g iaurt
  • 40 ml ulei
  • coaja de la o jumătate de portocală/lămâie
  • 3 ouă mărimea L
  • 110 g zahăr
  • 200 g făină
  • 8 g praf de copt
  • 2 g sare
  • esență de vanilie

Mod De Preparare

Prăjitura cu căpșuni și iaurt este desertul sfârșitului de primăvară și începutului de vară. Dulceața căpșunilor face casă bună cu gustul acrișor și proaspăt al iaurtului.

Dacă dorești să experimentezi mai mult poți adăuga în aluat nuci tocate sau mac și poți orna prăjitura cu glazură cu suc de portocale sau lămâie.

Cantitatea de căpșuni pentru acest desert este variabilă, după gustul fiecăruia.

Cum se prepară prăjitura cu căpșuni și iaurt

1. Se preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.

2. Se pune foaie de copt într-o formă rotundă, de cuptor.

3. Într-un castron se mixează ouăle, iaurtul, uleiul, coaja de portocală și esența de vanilie.

4. Se adaugă treptat zahărul și se amestecă până se obâine un aluat cremos.

5. Separat se amestecă făina cu praful de copt și se cerne amestecul obținut.

6. ingredientele uscate se adaugă treptat peste cele umede și se amestecă prin mișcări de învăluire, de jos în sus.

7. Căpșunile se spală și li se îndepărtează frunzele. Acestea se taie în jumătăți sau sferturi și se integrează în aluat.

8. Aluatul se toarnă în forma tapetată cu foaie de copt.

9. Prăjitura cu căpșuni și iaurt se coace timp de 45-50 de minute sau până ce trece testul scobitorii. Se pudrează cu zahăr pudră.

10. Desertul se lasă să se răcească pe un grătar înainte de a fi savurat alături de iaurt, frișcă sau sirop de căpșuni.