De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru prajitura cu Guinness
- 1 ceasca bere stout (Guinness, bere bruna)
- 1 ceasca unt nesarat
- 3/4 ceasca pudra de cacao
- 2 cesti faina
- 2 cesti zahar
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- 3/4 lingurita sare
- 2 oua mari
- 2/3 ceasca smantana grasa
Pentru glazura de ciocolata
- 180 g fulgi de ciocolata
- 6 linguri frisca lichida
- 3/4 lingura cafea solubila
Mod De Preparare
Învață să prepari o prăjitură inedită, numai bună de Sfântul Patrick, cu ciocolată și bere neagră Guinness în compoziție.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la foc mediu, 180 grade. Unge o tavă cu unt și las-o deoparte.
Pune pe foc o cratiță mare, cu fund dublu, în care să aduci la fierbere o ceașcă de bere neagră Guinness și o ceașcă de unt. Adaugă pudră de cacao și amestecă până se dizolvă bine. Dă deoparte.
Amestecă într-un castron făina, zahărul, praful de copt și ¾ linguriță de sare. Separat, bate ouăle și smântâna împreună. Adaugă amestecul de bere Guinness și ciocolată la ouă, apoi mixează și amestecul uscat de ingrediente, până la omogenizare.
Toarnă compoziția de prăjitură de ciocolată cu bere neagră pentru Sfântul Patrick în tava unsă și dă la cuptor circa 35 de minute. Lasă să se răcească bine, taie și scoate din tavă prăjitura.
Pentru glazura de ciocolată: topește la bain marie ciocolata și amestecă cu frișca lichidă și cafeaua. Toarnă ușor peste prăjitura cu ciocolată și bere Guiness și servește alături de cei dragi, irlandezi sau nu, de Sfântul Patrick, sau în orice altă zi din an.