De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru aluatul 1
- 220 g făină
- 120 g unt
- 60 g zahăr
- 1 lingura apă
- 1 praf sare
Pentru umplutură
- 40 g zahăr pudră
- 600 g afine
Pentru aluatul 2
- 130 g făină
- 110 g zahăr tos
- 100 g unt moale
Mod De Preparare
Ai auzit de faimoasa „crumble cake!? Este delicioasă! Încearcă şi tu o prăjitură cu firimituri după o reţetă simplă!
1. Întâi se prepara aluatul 1, care va fi baza. Se cerne faina într-un vas, se adauga sarea si zaharul, se amesteca cu mâinile si apoi se adauga untul. Se farâmieaza cu degetele si dupa ce tot untul a fost încorporat se adauga apa si se amesteca. Se mai pune o jumatate de lingura de apa doar daca aluatul este prea tare. Se aduna într-o bila care se pune între doua foi de hârtie de copt si se aplatizeaza cu un sucitor. Se da la frigider pentru 30 de minute.
2. Se scoate aluatul 1 de la frigider, se întinde pe masa presarata cu faina, se asaza în tava, se decupeaza marginile care dau pe dinafara si se da 20 de minute la congelator. În acest timp, se prepara aluatul 2 pentru care se amesteca toate ingredientele obinându-se astfel firimiturile dorite. Se da si acest aluat la congelator.
3. Aluatul 1 care este asezat în tava, la congelator, se scoate si se umple cu afinele bine scurse, presarate cu zahar si se da la copt pentru 30 de minute.
4. Dupa acest timp, se scoate aluatul 2 de la congelator si se presara peste prajitura aproape coapta. Se lasa la cuptor pentru înca 15 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie si se serveste.