De Erika Chivu,
Ingrediente
Pentru foi:
- 10 albuşuri
- 300 g zahăr tos
- 300 g nuci măcinate
- 4 linguri făină
Pentru cremă:
- 10 gălbenuşuri
- 4 linguri lapte
- 4 pliculete zahăr vanilat
- 300 g zahăr tos sau pudră
- 250 g unt
Mod De Preparare
Prăjitură cu foi de nucă – un desert delicios care va plăcea tuturor. Încearcă această reţetă simplă!
1. Într-un castron mai mare, se pun albuşurile şi se bat spumă cu telul sau mixerul.
2. Când s-au întărit şi au devenit spumă, se adaugă zahărul tos şi se mixează în continuare până se înglobează complet. Se adaugă nuca măcinată şi se amestecă din nou, până se încorporează perfect, apoi se adaugă şi făina. Din compoziţia obţinută se fac 4 foi de prăjitură care se coc pe dosul tăvii.
3. Se ia tava, se unge pe dos cu margarină sau unt, se tapetează cu făină, se împarte în 4 părţi egale compoziţia de mai sus şi se întinde uniform. Foile se coc pe rând, aproximativ 10-15 minute fiecare.
4. Într-un castron, se pun gălbenuşurile, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat şi se amestecă până se încorporează. Se adaugă 4 linguri de lapte peste compoziţia de gălbenuşuri obţinută. Castronul cu compoziţia de gălbenuşuri se pune la baie de aburi, deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte. Se lasă pe foc şi se amestecă încontinuu, până topeşte zahărul, după care se lasă compoziţia la răcit.
5. Într-un alt castron, se pune untul care se freacă spumă şi se adaugă peste compoziţia de gălbenuşuri. Se amestecă totul până se omogenizează.
6. După ce s-au copt cele 4 foi, iar crema este şi ea preparată, se trece la umplerea foilor. Pe ultima foaie, după ce s-a întins crema, se rade fin o ciocolată de menaj.