De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri făină
- 1 lingura cacao
Pentru umplutură:
- 500 ml frişcă lichidă
- 300 g fructe de pădure
Pentru decorul de jeleu:
- 150 g fructe de pădure
- 30 g zahăr pudră
- 1,5 foi gelatină
- câteva picături de colorant alimentar roşu
- frişcă
Mod De Preparare
Dulciurile cu fructe de pădure sunt delicioase. Încearcă şi tu reţeta de prăjitură cu fructe de pădure.
1. Pentru aluatul de bază, se bat albuşurile cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, apoi făina în ploaie şi cacaua cernută. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie şi se întinde cu o spatulă într-un strat cât mai egal. Se coace 15-20 de minute, se lasă să se răcorească în tavă, se scoate hârtia şi se aşază în aceeaşi tavă.
2. Frişca se bate spumă şi apoi se amestecă cu fructele, mixând doar o tură de mixer. Se pune amestecul de frişcă peste blatul din tavă.
3. Pentru decorul de jeleu se prepară gelatina, iar fructele se mixează cu zahărul. Trebuie să se obțină 125 ml suc. Acest suc se strecoară şi se pune pe foc doar pentru a-l încălzi. Apoi se amestecă cu gelatina şi câteva picături de colorant. Se lasă un pic să se răcorească şi se toarnă peste frişca cu fructe.
4. Se dă prăjitura pentru 2 ore la frigider şi se serveşte cu frişcă şi fructe.