De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru blat:
- 200 g ciocolata alba
- 120 g margarina sau unt
- 180 g faina
- 50 g lapte praf
- 50 g zahar pudra
- 3 ouă
- 0,5 pliculete praf de copt
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata alba
- 1 cub unt
- apa lingurita apa
- fulgi de cocos
Mod De Preparare
Îţi place nuce de cocos? Încearcă această prăjitură simplă cu fulgi de cocos! Reţeta e uşoară şi rapidă!
1. Se pun la topit, în vase separate, ciocolata si margarina si apoi se lasa sa se racoreasca.
2. Se amesteca ouale cu zaharul si laptele praf pâna îsi dubleaza volumul si devin spumoase. Se adauga ciocolata si margarina racite si se amesteca bine, apoi faina cernuta cu praful de copt si se continua amestecarea, cu ajutorul unei linguri.
3. Se toarna compoziţia într-o tava (26×20 cm) tapetata cu hârtie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
4. Se lasa prajitura sa se raceasca complet si apoi se taie cuburi. Separat, se topeste ciocolata împreuna cu untul si linguriţa de apa pe bain-marie, se lasa sa se racoreasca usor. Cuburile de blat se rostogolesc pe rând, mai întâi prin ciocolata topita, si apoi prin fulgii de nuca de cocos.